Ter plaatse

Ter plaatse2020-11-24T10:37:54+01:00

Het adres

Ik verwelkom je graag op Kalversteeg 10, 9000 Gent, in de pittoreske wijk Patershol. Hieronder wat informatie om u ter plaatse verder te helpen. Helemaal onderaan de pagina vind u een foto album van deze prachtige buurt.

De stad : Gent

Gent is op Antwerpen na de belangrijkste stad van Vlaanderen. Van 1000 tot 1550 was het de tweede belangrijkste Europese stad, vóór Londen maar na Parijs. Het wordt doorkruist door de Schelde en de Leie : bijna overal vloeit water. Het is een van de steden met de grootste concentratie aan historische gebouwen, omdat het ontsnapte aan de bombardementen van beide oorlogen. Het centrum van de stad is wagenvrij, en de infrastructuur voor fietsen is zeer efficiënt tot aan de rand van de stad. Dit is een stad om er aangenaam te leven en te vertoeven.

De omgeving: Patershol

De buurt waar ik je verwelkom, heet “Patershol”. Bestaande uit een tiental geplaveide verkeersvrije straten, omvat het de oudste huizen van Gent. Het Patershol was in de Middeleeuwen de buitenwijk van het Gravensteen kasteel en is nu opgenomen in het werelderfgoed van de Unesco. Het heeft door de eeuwen heen diverse sferen gekend (rijke leerlooierij, afwisseling van religieuze ordes, louche buurt…), en is tegenwoordig een bijzonder rustieke wijk die grenst aan het stadscentrum.

Aan de rand van het Patershol ligt de Oudburg, een gezellige wandelstraat geflankeerd door terrasjes, enkele typische winkels, en keukens van over de hele wereld. Parallel aan de Oudburg loopt de Leie, die rustig door de stad vloeit. De wijk ademt rust uit, maar komt in de zomer sterk tot leven tijdens de Gentse Feesten en de Patersholfeesten.

Quartier
Leie

Toegankelijkheid

De Patershol vormt de limiet van het wagenvrij stadscentrum. De toenadering is dus vrij eenvoudig met alle type voertuigen, al moet je soms enkele meters stappen.

Openbaar vervoer : de meeste openbaar vervoeren stoppen bij het Gravensteen, een paar meter van de Oudburg. . De stad Gent heeft twee hoofdstations: Gent Sint Pieters (de meest aangename) en Dampoort.

Met de auto : De openbare parkeergarage “Vrijdagmarkt” (Vrijdagmarkt 1, 9000 Gent) bevindt zich ook op een paar meter van de Oudburg. Je kunt deze parking gemakkelijk bereiken door Gent vanuit het oosten of het westen te benaderen.

Met de fiets : Zoals (bijna) overal in Gent, circuleren de fietsen hier ook vrij door de buurt. Er zijn voldoende fietsplaatsen op de Oudburg, en u kunt uw fiets ook in onze eigenste garage parkeren.

Wandelbus : Een kleine gratis « wandelbus » helpt u door het autovrije centrum en passeert langs de Oudburg. Zie hier.

Minder gezellig : Gezien ons geklasseerd gebouw uit de Middeleeuwen stamt, zijn de kantoren helaas niet aangepast voor minder valide klanten. Sorry hiervoor.

Logies

De woonmogelijkheden zijn talrijk in Gent. Er is iets voor iedereen en voor alle budgetten. Er moet wel op tijd gereserveerd worden bij populaire evenementen.

Festivals & feesten

Gent organiseert veel feesten en cultuurfestivals. Ze zijn bijzonder populair en trekken meestal veel volk aan. Misschien wenst u uw bezoek te combineren met een dezer evenementen, of integendeel op een rustiger moment afkomen. De data worden constant up to date gehouden op deze pagina.