Bootcamp

Bootcamp2019-12-09T12:29:56+01:00

Mijn cliënten hebben altijd genoten van mijn stages, mijn vermogen om groepen te leiden, de mogelijkheid om met elkaar te communiceren in een welbepaalde setting. Dus ja, ik zal nog steeds workshops aanbieden, maar wel voor zover ze mijn nieuwe aanpak dienen. Ik noem ze bootcamps. Omdat hun formule nog niet volledig is gedefinieerd, presenteer ik ze in de vorm van vragen en antwoorden :

Francois De Kock

François De Kock.

Wat is een bootcamp?

Letterlijk : dit is een groepstraining. De term is van militaire oorsprong : het bootcamp werd gebruikt om soldaten of nieuwe rekruten voor te bereiden op hun missie, onder begeleiding van een sergeant-instructeur. Sindsdien is de term in alle kringen overgenomen. Sindsdien is de term in alle kringen overgenomen. Bijvoorbeeld in de filmwereld : acteurs die zich voorbereiden op het draaien van een nieuwe film nemen deel aan een bootcamp onder leiding van een specialist in het aangekaarte onderwerp, waarin ze leren zingen en dansen, wapens te gebruiken voor een actiefilm, of zich te gedragen als spionnen voor een thriller. Het bootcamp is bijna automatisch te verwachten in alle televisiewedstrijden zoals The Voice, X- Factor of “Mijn land heeft talent” : de beginnende zangers worden daar gecoacht, vaak in groep, door bevestigde artiesten. Ik heb zelf deelgenomen aan een bootcamp aangeboden door een bedrijf dat fondsenwerving organiseert voor bedrijven. Snap je’t een beetje ?

Wat wordt een bootcamp als onderdeel van “Mijn nieuw leven”?

Het zal een stage in persoonlijke ontwikkeling zijn, zeker, maar niet zoals we gewend zijn in dit milieu. Het doel is niet om jezelf te ontdekken, om te begrijpen wat er in je leeft, enzovoort. In de bootcamp van “Mijn nieuw leven” zal je praktisch oefenen om je nieuw leven te leiden volgens wat onze begeleiding zal onthullen. De bootcamp moet daarom worden gezien als een aanvulling op je algehele werk met mij.

Een voorbeeld ? Stel dat je wat schuchter bent en dat je in je nieuw leven overtuigend uit de hoek moet komen. Je bevindt je in een workshop waarin je de andere deelnemers moet overtuigen. Het zou een plezante workshop kunnen zijn, waarbij je een deel van je eigen verhaal onthult, waarvan de andere deelnemers moeten raden of je liegt of de waarheid vertelt, terwijl ze je vragen stellen.

Een ander voorbeeld? Je nieuw leven stuwt je uit sociale normen in je intieme relaties. Je zou je een rollenspel kunnen voorstellen dat allerlei vormen van intieme relaties aankaart.

Wat specifiek is voor onze bootcamps is dat alle deelnemers zullen deelnemen aan elkaars onderwerpen… die niet noodzakelijk op voorhand zullen worden onthuld. Een groep komt nooit echt per toeval samen, en iedereen zal net zo veel leren van zijn eigen onderwerpen, als van de andere.

Waarom een ​​Engelse naam?

Om te beginnen is de term « bootcamp » reeds bekend. Ten tweede omdat ik er niet eens een goede vertaling voor vind. “Trainingskamp” bvb. Is duidelijk minder glamoureus dan bootcamp. En ten laatste omdat mijn bootcamps mogelijk automatisch in drie talen tegelijk zouden kunnen uitgevoerd worden. Dus we hadden een bruikbare naam nodig voor éénzelfde evenement in verschillende talen.

Aan wie is de bootcamp besteed ?

Dit type training is in de eerste plaats bestemd voor mensen die al met mij aan het werk zijn – al is het pas voor kort. Maar dit is geen absolute verplichting.

Bij de inschrijving moeten de deelnemers de onderwerpen noemen die ze in hun leven willen verbeteren of in de praktijk willen brengen. Dat zijn deze onderwerpen die de thema’s van de cursus bepalen en de basis zullen vormen voor de workshops.

Waar vinden deze bootcamps plaats?

Ze gaan door in de prachtige stad Gent, op een half uur van Brussel.

Organisatie

Volgende data staan nog niet vast.
Aarzel niet om uw interesse aan te geven.
Dank u.

Abonneer u op de nederlandstalige nieuwsbrief van Phoenix23

WIJ HEBBEN NIEUWS TE DELEN

De nieuwsbrieven van Phoenix23 staan tot uw beschikking in 3 verschillende talen
Phoenix23 is een dynamisch en innovatief bedrijf.
Haar nieuwsbrief brengt u op de hoogte van al haar ontwikkelingen.
Informeert u over al haar projecten, aanbiedingen en promoties.
En zet u aan tot nadenken.

Bedankt voor uw registratie.

Er is een fout opgetreden

WIJ HEBBEN NIEUWS TE DELEN

De nieuwsbrieven van Phoenix23 staan tot uw beschikking in 3 verschillende talen
Phoenix23 is een dynamisch en innovatief bedrijf.
Haar nieuwsbrief brengt u op de hoogte van al haar ontwikkelingen.
Informeert u over al haar projecten, aanbiedingen en promoties.
En zet u aan tot nadenken.

Bedankt voor uw registratie.

Er is een fout opgetreden