Biografie

Biografie2019-02-13T11:36:06+01:00

Heb ik mijn leven vormgegeven, of is het zij die mij gestalte gaf ? Allicht een beetje van beide.

Om je te helpen mijn eigen “nieuwe levens” te snappen, leg ik hieronder twee verschillende concepten uit, en dan vermeng ik ze. Welkom in mijn wereld.

François De Kock.

1. Bedrijf

Bij het opzetten van mijn bedrijf Phoenix23 heb ik veel geleerd. Ik las bijvoorbeeld iets dat als een bom insloeg in mijn bewustzijn over de volgorde van mijn verschillende levensevoluties. Het ging over een beschrijving van een aantal opeenvolgende wijzen om geld te verdienen. Kort beschreven :

  • – Bijgestaan : We zijn afhankelijk van sociale, familiale, mecenas of andere financiële steun.
  • – Werknemer : We werken voor iemand die ons salaris uitkeert.
  • – Onafhankelijke : Onze inkomsten hangen af van de hoeveelheid werk die we presteren.
  • – Ondernemer : We creëren systemen die meer opbrengen door minder te werken..
  • – Investeerder : Het is ons geld zelf dat ons inkomen genereert.

2. Astrologie

Een van de meest fascinerende elementen in onze sterrenkaart zijn de maanknooppunten. De as van deze knooppunten (zuid- en noordknoop) geeft aanwijzingen ivm. onze levensevolutie, ook genoemd : missie, leerproces van de ziel, reden tot incarnatie, enz. De denkpistes die de maanknopen bieden, die kunnen we toepassen of verwaarlozen. Maar zelfs als we ze verwaarlozen, heeft het leven de kunst om ons er tegen alle verwachtingen in terug te brengen.

Net als de planeten, volgen die knopen bepaalde trajecten. Zo keren ze elke 18½ jaar terug naar hun geboorteplaats in onze sterrenkaart. Dat moment zorgt voor “een energetische boost” die ons verder op ons zielspad duwt. Dit proces is bewust of niet. Wij verzetten ons ertegen, of we kiezen ervoor om het te belichamen. Maar als we onze afspraken met die sleutelmomenten missen, zullen onze evolutienoden nog meer aandringen bij de eerstvolgende stap. De beruchte “midlife crisis”, die verschijnt nadat we 37 jaar zijn geworden, is slechts één van deze karmische deadlines.

3. De synthese van de twee

Mijn eigen zielsevolutie wordt grotendeels gedomineerd door Saturnus en zijn Steenbok sterreteken. Vertaald in het Nederlands, betekent dit het leven mij constant uitdaagt om steeds beter om te gaan met het even vanuit het oogpunt van de vader, de autoriteit, de wet, de structuur, mijn plaats in de maatschappij…

Pas op het moment waarop velen met hun pensioen bezig zijn, krijg ik nu inzicht in de logische volgorde van al die “uiteenlopende” levensveranderingen. Kijk maar :

  • – Tijdens de eerste cyclus van mijn knooppunten komt mijn familie aan mijn behoeften tegemoet.
  • – Tijdens de 2e cyclus ben ik in loondienst.
  • – Tijdens de 3e cyclus ben ik onafhankelijk.
  • – Tijdens de 4e cyclus ben ik een ondernemer.
  • – Word ik dan investeerder in mijn 5e cyclus ?

Deze evolutie legt ook goed uit hoe ik een specialist van onze nieuwe levens kon worden. Eén ding wil ik nog kwijt : als je me je neus in je stuur rijdt, zie je de bocht niet aankomen.

En als die bocht zich plotseling in ons leven opdringt, staan we verbaast dat we die niet zagen aankomen. Het maakt eigenlijk niets uit of we ons hierover ergeren of dat we hier onze dankbaarheid voor uiten, één zaak staat vast : als de verandering aan je deur aanklopt, is dat gewoon zo.

De steun van een specialist, die ervaring in verandering cumuleert met zijn bewustzijn en perspectief, kan van grote waarde zijn. Ik kijk er naar uit om met jou samen te werken.

Tot binnenkort,

François De Kock.

Missie
Referenties